fbpx

Om Northstar Boats

Välkommen ombord!

Northstar började bygga ribbåtar redan 1997 och är idag en av Europas största tillverkare av ribbåtar.

Det nuvarande sortimentet omfattar nästan 70 modeller både för privat och offentlig sektor. En stor del av modellerna tillverkas enbart för ett flertal länders kustbevakning samt försvar. Konventionella ribbåtar tillverkas i längder från 2,7 m till 12 m.

Tillverkningen sker i en toppmodern produktionsanläggning på 8000 m² utanför Izmir i Turkiet, med Egeiska havet och grekiska övärlden som närmsta granne. Ett både krävande klimat och ett hav som kräver båtar med goda sjöegenskaper. Stor del av tillverkningen sker med CNC-robotar för bästa detaljkvalitet.

För Northstars egna skrovtillverkning används komposittekniker såsom LRTM, RTM, vakuuminjecering samt även metoder för handuppläggning. Tuberna är vanligtvis tillverkade av hypalon som ger lång livslängd i krävande klimat. Tuberna kan även tillverkas med annan beläggning på begäran.

Kraven från kommersiella aktörer, kustbevakning och försvar gör att Northstar har kapacitet för att tillverka båtar med mycket hög kvalitet. Detta i kombination med 25 års tillverkning av ribbåtar för den privata marknaden gör att Northstar ribbåtar är unika med en branschledande nivå av innovation, kvalitet, prestanda och komfort.

Stockholm Boats AB är stolta över att Northstar har valt oss som svensk generalagent och distributör.

NORTHSTAR I SVERIGE

Northstar representeras i Sverige av flera återförsäljare både på ostkusten och västkusten. Välkommen att provköra hos våra återförsäljare och hitta din Northstar-favorit!

Se återförsäljare här!

NORTHSTAR I VÄRLDEN

Northstar säljs även i bl.a. Norge, Frankrike, Nederländerna, England, Hong Kong och Florida.

Toppmodern produktion

Northstar har senaste åren investerat i en mycket modern maskinpark, likt bilindustrin tar man hjälp av robotar i tillverkningen för att uppnå högsta kvalitet i precisionsarbeten. Detta förbättrar även miljön och säkerheten i tillverkningen.

Vacuuminjecerade skrov

Vacuuminjecering är en tillverkningsmetod för att sammanpressa de olika lagren av fiber vilket ger ett mycket högvärdigt laminat med hög glashalt, mer styvhet och lägre vikt. Det ger dessutom mindre utsläpp under tillverkningsprocessen.

Stor produktionsanläggning

Utanför Izmir har Northstar en mycket stor produktionanläggning med ett flertal hallar för olika modellserier och ändamål. Leveranskapaciteten är hög och ett stort antal båtar lämnar varvet för leverans varje vecka.

Adam Younger

Många av Northstars skrov är utvecklade av den engelska skrovdesignern Adam Younger. Vi tog en pratstund med Adam, här kan du läsa mer.

Läs mer

Vill du veta mer?

Se och upplev Northstar Boats hos en återförsäljare nära dig.

Håll dig uppdaterad!

Få den senaste förhandsinformationen om Northstar Boats. Vi kommer skicka ut information ett fåtal gånger per år om intressanta nyheter samt inbjudningar till events. Se till att inte missa något, ange din e-post nedan!